Bez baterie

Nevyžaduje baterie ani jiné zdroje elektrické energie.

Bez kabelu

Nepotřebuje žádnou kabeláž. Přenos signálu je plně bezdrátový.

Funkce stmívání

Pouhým stiskem plynule nastaví vhodnou intenzitu osvětlení.

Voděodolný

Vhodný nejen do koupelny, ale i do exteriéru.

Plně integrovatelné do chytré domácnosti ovládané hlasem nebo přes mobil.
Co je Geniux?

Zmáčknutím GENIUX vypínače vytvoříte dostatek energie k tomu, aby se přenesl rádiový signál do GENIUX přijímače, který obratem vypne nebo zapne světlo či jiný spotřebič.

Od teď již nemusíte nikdy řešit umístění kabeláže ani frézovat drážky a otvory do stěn. Nemusíte pravidelně měnit baterie, ani se strachovat, kdy se zase vybijí.

Vypínač GENIUX umístíte kamkoliv. Bez omezení. Bez starostí.

Plně integrovatelné do chytré domácnosti ovládané hlasem nebo přes mobil.
Ekologické

Bez baterie. Potřebnou energii vytvoříte sami.

Úsporné

Ušetří až 30% nákladů. Snižuje nároky na manuální práci.

Bezpečné

Vodotěsné zařízení. Není zapojeno pod vysokým napětím.

Rychlé

Zvládnete to kompletně zapojit za pouhých 5 minut.

Odolné

Při běžném používání je životnost více než 60 let.

Přemístitelné

Umístění vypínače můžete kdykoliv libovolně měnit.

Stisk generuje kinetickou energii.
Vnitřní modul energii pohltí.
Kinetická energie se mění na elektrickou.
Komunikační modul vyšle signál.
Přijímač rozsvítí nebo zhasne světlo.

Produkty

Vypínače

Bezbateriové a bezdrátové vypínače nepotřebují žádné napájení, kabely ani baterie a jsou tak zcela energeticky soběstačné. Této funkce dosahují díky inovativnímu využití kinetické (pohybové) energie. 

V nabídce jsou jak nástěnné domovní vypínače různých barev, tak přenosné vypínače použitelné jako přívěšek u klíčů. Samozřejmostí pak jsou varianty s různým počtem tlačítek a také voděodolné typy vypínačů. 

Prohlédnout produkty
Vypínače

Přijímače

Přijímačem se rozumí komponent, který připojené svítidlo zapíná, vypíná nebo stmívá.  Přijímá signál vyslaný vypínačem, který pouhým stiskem tlačítka vygeneruje dostatek energie k tomu, aby signál vyslal. 

Pomocí přijímačů s wifi modulem můžete rozšířit svou domácnost o takzvané chytré funkce, mezi které se řadí ovládání mobilem či hlasem. Díky vhodným přijímačům můžete také využít pohodlné a návykové funkce plynulého stmívání svítidel, žárovek nebo také nízkonapěťových led pásků. 

Prohlédnout produkty
Přijímače

Bezbateriové sety

Zde najdete již předem připravené sestavy bezbateriových vypínačů a přijímačů. V nabídce najdete především ty nejpopulárnější kombinace, které se prodávají nejčastěji. Nicméně u produktů Geniux si dáváme záležet na tom, aby byly jednotlivé produkty kompatibilní se zbytkem nabídky. Hotové sestavy také můžete dále rozšířit například o dodatečný vypínač.

Prohlédnout produkty
Bezbateriové sety

Domovní zvonky

Bezbateriové a bezdrátové domovní zvonky jsou velice praktické. Tlačítka zvonku jsou díky krytí IP67 voděodolné a tedy vhodné k umístění k brance, domovnímu vchodu, nebo samozřejmě také kdekoliv uvnitř budovy. Zvonky (tedy přijímače signálu) stačí pouze zapojit do zásuvky a tlačítka třeba jen pomocí přiložené kvalitní oboustranné pásky přilepit na požadované místo. 

Prohlédnout produkty
Domovní zvonky

Příklady použití

Bez kabelů ušetříte.

S našimi vypínači si ušetříte prašnou práci v podobě drážkování do zdí. Ušetříte i peníze za nákup kabelů. Především však ušetříte spoustu času.

Stmívání je příjemné pro vaše oči.

Stačí na chvilku podržet vypínač a už plynule měníte intenzitu osvětlení. Nastavte si světlo, jak je vám to zrovna příjemné. Tuto funkci rozhodně oceníte.

%

S mobilem to jde snadno.

Zařiďte si chytrou domácnost pomocí přijímačů s wifi. Z mobilní aplikace pak můžete ovládat svou domácnost odkudkoli. Můžete si ji také chytře nastavit a na pár kliknutí zautomatizovat.

Voděodolnost rozšiřuje možnosti.

Neomezujte se v umístění vypínačů. Naše voděodolné bezdrátové vypínače můžete připevnit i na sklo a klidně i v koupelně. Naše vypínače nepotřebují zdroj elektřiny, jsou tedy naprosto bezpečné.

Hlasové ovládání znamená pohodlí.

Přijímače s funkcí wifi můžete ovládat nejen pomocí mobilu, ale také pomocí dnes již běžných hlasových asistentů.

Časté otázky

Oproti tradičním vypínačům jak je známe již z minulého století je výhod celá řada:
- Svítidla můžete stmívat
- Začlenění do chytré domácnosti díky podpoře ovládání přes WIFI
- Vypínač můžete umístit kamkoliv, bez zásahu do stávající elektrické sítě
- Vypínače FENIX jsou vodotěsné
- K vypínačům nevede elektrický proud, takže jsou automaticky bezpečnější - Rychlá a snadná montáž
- Vypínače nepotřebují baterii

S neomezeným počtem přijímačů.

Ve většině případů to je deset vypínačů. Respektive 10 tlačítek, protože v případě vícetlačítkových vypínačů se každé spárované tlačítko považuje za jeden vypínač.

Řada Fenix má voděodolné krytí IP67. Všechny ostatní vypínače včetně řady Fenix Twin a vypínačů na klíče mají běžné krytí IP20.

Vůbec nic. V případě, že dlouho podržíte stmívatelný vypínač dojde ke změně intenzity svícení pouze v případě, že je k vypínači spárovaný stmívatelný přijímač. U nestmívatelného vypínače dojde po uvolnění tlačítka ke klasickému zapnutí/vypnutí.

Ano, bude fungovat stejně jako stmívatelný vypínač namontovaný na stěně.

Maximální ovládací vzdálenost vychází z výsledků laboratorních testů. Skutečná vzdálenost v praktickém použití se může lišit v důsledku rozdílů v prostředí. Nejprve se ujistěte, že anténa přijímacího přijímače není stíněná kovovými prvky. Vzdálenost může ovlivnit také přítomnost zdí, kabelů, kovových trubek nebo radiofrekvenční rušení v okolí.

Ano, vypínače Fenix s krytím IP67 mohou být použity v koupelně. Jejich vnitřní mechanismus je zaizolovaný, aby se zabránilo jeho poškození. Navíc k vypínači nevede žádný zdroj elektrické energie, takže zde nehrozí vůbe žádné riziko úrazu jako u klasických vypínačů.

Ano některé typy přijímačů umožňují zapojení nejen bezbateriových vypínačů Geniux, ale také zapojení tradičních vypínačů. Tradiční vypínač je třeba zapojit na svorkovnici daného přijímače v souladu s návodem.

Ano, přístup je nutný, aby bylo možné spárovat přijímač se vypínačem nebo mobilní aplikací.

Ne, nezůstane. Úroveň jasu je třeba po opětovném zapnutí proudu obnovit.

Ano. V nabídce máme například dvoukanálový přijímač X30, který je schopen spínat 2 zátěže nezávisle na sobě. Nahradí tak svou funkcí dva běžné přijímače.

Ano, nebudou se navzájem rušit. Vyhněte se prosím používání kovových skříní, protože ty stíní signál a výrazně snižují efektivní dosah.

Nejprve zkontrolujte, zda je přijímač v režimu stmívání (viz návod). Dále ověřte, že používáte správný typ stmívací technologie (nabízíme 3 typy: 1. triakové stmívání pro stmívatlené LED žárovky na 230V, 2. analogové stmívání 0-10V pro LED napájecí zdroje a 3. PWM stmívání pro LED pásky 12V až 24V.) V případě nejasností, se, prosím, zeptejte na vhodný typ ještě před nákupem.

Může to být způsobeno kompatibilitou mezi přijímačem a LED stmívatelným zdrojem. Vyberte prosím kompatibilní LED napájecí zdroj nebo LED žárovku.

Rozsah stmívání se u LED žárovek liší, protože jejich výrobci používají různá řešení stmívání. Vezměte prosím na vědomí, že u wifi přijímačů je rozsah stmívání v mobilní aplikaci o něco větší než při použití vypínače na stěně.

Maximální zatížení jednotlivých přijímačů je uvedeno v technickém listu, návodu nebo na stránce výrobku. Překročení tohoto maxima vede k poškození přijímače.

Po přerušení napájení se přijímač vrátí do stavu "Vypnuto", což šetří energii, snižuje riziko požáru a chrání vaše spotřebiče.

Nedoporučujeme našim zákazníkům, aby tak činili. Pokud však okolnosti vyžadují prodloužení, použijte vodič s maximálním průřezem 0,25 mm² a kratší než 50 cm.

Ano, v případě použití chytrých wifi přijímačů si můžete v aplikaci nastavit libovolné scénáře.

Ano, naše wifi přijímače a chytré zásuvky jsou kompatibilní s Amazon Alexa a Google Home.

Ano, možnost připojení přes wifi je u našich výrobků doplňkovou funkcí.Tyto přijímače je možné ovládat bezbateriovým vypínačem a aplikací současně. Například světla lze zapnout nebo rozjasnit pomocí vypínače na stěně a poté ztlumit nebo vypnout z mobilní aplikace. V mobilní aplikaci také v reálném čase uvidíte stav sepnutí přijímače provedený pomocí vypínače na stěně.

Aby bylo možné přijímač WiFi znovu spárovat s aplikací, musí červený LED indikátor rychle blikat. Stačí stisknout a podržet tlačítko na přijímači, dokud se kontrolka nerozsvítí, a jakmile se tak stane, uvolnit ji. Nyní lze přijímač s aplikací znovu spárovat.

Návody

Aplikace

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.